Vi blickar tillbaka…
På förra månadsträffen, i oktober, presenterade vi redovisningsprogrammet God Man, en bra hjälp när vi ska dokumentera våra huvudmäns inkomster och utgifter. Dock, man måste själv öva på programmet för att förstå det till fullo. Du glömmer väl inte att vi får lite rabatt? Kostnaden för programmet tar vi med när vi gör vår årsredovisning så kommer pengarna tillbaka.

Vi blickar framåt… På tal om årsredovisningen: Det är inte så många veckor kvar tills det är dags att redovisa hela året till överförmyndaren. Den 12 december träffas vi i bibliotekets hörsal i Vetlanda för att lära oss hur vi på bästa sätt gör årsredovisningen. Vi ska inte göra för mycket och vi ska inte göra för lite. Det är överförmyndare som håller i den här informationen. Missa inte detta tillfälle. Inbjudan kommer per mail.

Överförmyndaren
Vi har tagit upp flera frågor vid möte med överförmyndaren:
* 2.65 av prisbasbeloppet.
* Förskottera arvode
* Schablon vid kostnadsersättning.
När det gäller punkt 1 och 2 (2,65*prisbasbelopp och förskottering) har vi fått kalla handen. Men vi ger oss inte. Vi tar upp frågan igen. Däremot har man lovat att titta över schablon vid kostnadsersättning. Men inte förrän år 2021.

Utbildning
Du har säkert fått en inbjudan till överförmyndarens olika utbildning i Eksjö. Ett bra initiativ som vi applåderar. Glöm inte att anmäla dig. Hemsidan Hemsidan är “på gång”, som det heter. Vi hoppas att kunna släppa den i november. Till nästa gång… Vi hoppas att vi ses den 12 december klockan 19.00. Förhoppningsvis kan vi även då dela erfarenheter och lära oss mer.

Med vänliga hälsningar
  Styrelsen God man- och förvaltarföreningen